[NL] Wat zijn Non-Fungible Tokens (NFT)

[NL] Wat zijn Non-Fungible Tokens (NFT)

Blockchain
15 september 2021 by Cieber
399
InleidingEen non-fungible token (NFT) is een crypto token op een blockchain dat een uniek bezit vertegenwoordigt. Dit kunnen volledig digitale assets zijn of tokenized versies van real-world assets. Omdat NFT’s niet onderling uitwisselbaar zijn, kunnen ze fungeren als bewijs van authenticiteit en eigendom binnen het digitale domein.Wat als we digitale activa zouden kunnen maken die
NFT_Non_Fungible_Token_-_Explained

Inleiding
Een non-fungible token (NFT) is een crypto token op een blockchain dat een uniek bezit vertegenwoordigt. Dit kunnen volledig digitale assets zijn of tokenized versies van real-world assets. Omdat NFT’s niet onderling uitwisselbaar zijn, kunnen ze fungeren als bewijs van authenticiteit en eigendom binnen het digitale domein.
Wat als we digitale activa zouden kunnen maken die vergelijkbaar zijn met Bitcoin, maar in plaats daarvan een unieke identificatie aan elke eenheid zouden toevoegen? Dit zou elk van hen anders maken dan alle andere eenheden (dwz niet-fungeerbaar). In wezen is dit wat een NFT is.

Waar kunnen NFT’s voor gebruikt worden?
NFT’s kunnen worden gebruikt door gedecentraliseerde applicaties ofwel DApps om unieke digitale items en crypto-verzamelobjecten uit te geven. Deze tokens kunnen een verzamelobject, een beleggingsproduct of iets in die soort te zijn.
Gaming-economieën zijn niets nieuws. En aangezien veel online games al hun eigen economieën hebben gehad, gaat het gebruik van blockchain om game-activa te symboliseren slechts een stap verder. In feite zou het gebruik van NFT’s het veelvoorkomende inflatieprobleem dat veel games hebben, kunnen oplossen of verminderen.

Terwijl virtuele werelden al bloeien, is een ander opwindend gebruik van NFT’s de tokenisatie van real-world activa. Deze NFT’s kunnen fracties van real-world activa vertegenwoordigen die kunnen worden opgeslagen en verhandeld als tokens op een blockchain. Dit zou wat broodnodige liquiditeit kunnen introduceren in veel markten die anders niet veel zouden hebben, zoals beeldende kunst, onroerend goed, zeldzame verzamelobjecten en nog veel meer.
Digitale identiteit is ook een sector die kan profiteren van de eigenschappen van NFT’s. Het opslaan van identificatie- en eigendomsgegevens op de blockchain zou de privacy en gegevensintegriteit voor veel mensen over de hele wereld vergroten. Tegelijkertijd zouden gemakkelijke en betrouwbare overdrachten van deze activa de wrijving in de wereldeconomie kunnen verminderen.

Hoe maak ik NFT’s?
Het maken van uw eigen NFT’s op BSC of Ethereum is een eenvoudig proces dat wordt aangeboden door tal van platforms en NFT-uitwisselingen. Het enige dat u nodig hebt om aan de slag te gaan, is wat crypto om uw muntkosten te betalen en iets om in een NFT te veranderen. Je moet ook kiezen tussen het minten van je NFT op Ethereum of Binance Smart Chain.

Ethereum is van oudsher de thuisbasis van NFT’s en hun ontwikkeling. Het heeft een groot gebruikersbestand en een gevestigde NFT-gemeenschap, maar transactiekosten zijn erg duur. Dit maakt kleine aankopen, verkopen en transacties kostbaar voor gebruikers. BSC is een nieuwere blockchain, maar heeft al veel groei gezien in zijn NFT-markten. Transacties zijn ook veel goedkoper.

Add a comment